Διαλέγοντας Ρολό

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι το να αγοράσετε ένα ρολό για το σπίτι ή την επιχείρηση σας είναι ένας απλός στόχος, αλλά δεν είναι.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές σε σχέδια και χρώματα ανάλογα με τη λειτουργία του ρολού.

Οι συνήθεις απορίες είναι οι εξής: Τι είναι τα ρολά; Πως θα φαίνονται στο χώρο μου; Ποιος είναι αυτή τη περίοδο ο δημοφιλέστερος τύπος ρολού;

Τα ρολά ως συνήθως, εκτός από τη λειτουργία τα διαλέγουμε και ανάλογα με το σχεδιασμό και την διακόσμηση του σπιτιού ή της επιχείρησης. Εάν δεν είστε βέβαιοι για το είδος του ρολού καλύτερα να απευθυνθείτε σε ένα τεχνικό να σας βοηθήσει. Μπορείτε επίσης να δείτε στο site κάποια σχέδια ή παραδείγματα ρολών που έχουν ήδη τοποθετηθεί για να πάρετε μερικές ιδέες. Συγκρίνετε τα σχέδια προκειμένου να βρεθεί αυτό που ταιριάζει καλύτερα με το σχέδιο και τη δομή του χώρου σας.

 

Διαλέγοντας τύπο ρολού

Τα ρολά LIRITIS τα διακρίνουμε σε:

 • Ανοικτού τύπου
  • Τα δικτυωτά που δημιουργούνται από βέργες γαλβανισμένου σιδήρου σε 3 διαφορετικούς τύπους (μεγάλο, μεσαίο και μικρό)
  • Τα διάτρητα που δημιουργούνται από προφίλ διάτρητης γαλβανισμένης λαμαρίνας.
 • Κλειστού τύπου
  • Μονού τοιχώματος
  • Διπλού τοιχώματος

 

Τα δικτυωτά ρολά χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο σε καταστήματα

Το μεγάλο και το μεσαίο μάτι χρησιμοποιείται σε καταστήματα όπως φαρμακεία, ενδυμάτων και υποδημάτων και γενικότερα στις περιπτώσεις όπου τα προϊόντα της επιχείρησης δεν είναι μικρού μεγέθους.

Το μικρό μάτι χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο σε χρυσοχοεία και σε καταστήματα με προϊόντα μικρού μεγέθους.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δικτυωτό ρολό για το γκαράζ του σπιτιού σας αν θέλετε ο χώρος να αερίζεται και δεν έχετε πρόβλημα να είναι ορατό το εσωτερικό του χώρου σας.

Σε πολλές περιπτώσεις έχουν χρησιμοποιηθεί δικτυωτά ως παραθυρόφυλλα αντί για παντζούρια. Να σημειώσουμε βέβαια ότι όλα τα ρολά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ρολά οικιακών παραθύρων όταν οι ανάγκες για ασφάλεια στο σπίτι είναι μεγάλες.

 

Τα διάτρητα ρολά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε περίπτωση

Οι πιο συνήθεις είναι σε καταστήματα όπου θέλουμε να φαίνεται το εσωτερικό για λόγους προβολής των προϊόντων μας. Αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε garage όταν θέλουμε να υπάρχει εξαερισμός στο χώρο. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά σε χώρους όπως βιτρίνες ή ντουλάπες με τιμαλφή.

 

Τα ρολά μονού τοιχώματος μπορούν να είναι επίπεδου τοιχώματος (L110) ή κοίλου τοιχώματος (L80, L90)

Είναι δική σας επιλογή και θέμα προσωπικής αισθητικής το είδος του ρολού που θα διαλέξετε. Μόνο σε περιπτώσεις υψηλής ανεμοπίεσης προτιμάμε τα κοίλα προφίλ γιατί έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον αέρα. Κατά κύριο λόγο τα ρολά μονού τοιχώματος χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις ή όταν θέλουμε την πιο οικονομική λύση.

 

Τα ρολά διπλού τοιχώματος είναι

 • Το L2in, που είναι ρολό με μόνωση πολυουρεθάνης και χρησιμοποιείται κυρίως σε οικίες για την αθόρυβη λειτουργία του και για την αισθητική του.
 • Το L105-2 που είναι ρολό βαρέως τύπου και αναφέρεται κυρίως σε πολύ μεγάλα ανοίγματα και στο οποίο επίσης δίνεται η δυνατότητα για μόνωση πολυουρεθάνης. Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο σε χώρους που έχουν πολύ μεγάλα ανοίγματα και μέγιστη ανάγκη ασφαλείας. Χρησιμοποιείται σπάνια σε οικίες.
 • Το A100 που είναι ρολό διπλού τοιχώματος αλουμινίου και επίσης χρησιμοποιείται σε μεγάλα ανοίγματα όταν θέλουμε η κατασκευή να είναι από αλουμίνιο για να είναι πιο ελαφρύ.

Επίσης υπάρχει και το διαφανές ρολό EyeQ, το οποίο κυρίως σε καταστήματα στα οποία υπάρχει ανάγκη για πλήρη ορατότητα και προβολή του εσωτερικού χώρου.

Σε ότι αφορά το χρώμα, υπάρχουν 50 διαθέσιμα χρώματα RAL™ χωρίς χρέωση και ότι χρώμα θέλετε εκτός από τα 50 με μικρή χρέωση.