Ερωτήσεις

Διαλέγοντας Ρολό

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι το να αγοράσετε ένα ρολό για το σπίτι ή την επιχείρηση σας είναι ένας απλός στόχος, αλλά δεν είναι. 

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές σε σχέδια και χρώματα ανάλογα με τη λειτουργία του ρολού.

Οι συνήθεις απορίες είναι οι εξής: Τι είναι τα ρολά; Πως θα φαίνονται στο χώρο μου; Ποιος είναι αυτή τη περίοδο ο δημοφιλέστερος τύπος ρολού;

Γιατί να βάλω ρολό;

Όταν προκύψει η ανάγκη για προστασία της επιχείρησης ή της οικίας σας, θα χρειαστείτε ένα σύστημα ασφαλείας που να μπορείτε να εμπιστευτείτε σε κάθε περίπτωση.

Το παρακάτω άρθρο σας παρέχει πληροφορίες για τα ρολά LIRITIS και το πώς μπορούν να σας παρέχουν μεγάλη ασφάλεια για το χώρο σας.

Προστατεύοντας την επιχείρηση σας από βανδαλισμό ή κλοπή με ρολά, έχετε έναν ελκυστικό τρόπο φρούρησης. Με τα ρολά έχετε τη δυνατότητα να ασφαλίσετε την είσοδο, ενδιάμεσα χωρίσματα, δωμάτια αποθήκευσης, ντουλάπες κτλ.

Απασφάλιση βιομηχανικού μοτέρ

Τα ηλεκτροκίνητα ρολά LIRITIS που είναι εφοδιασμένα με πλαϊνό μοτέρ έχουν την δυνατότητα χειροκίνησης, με την βοήθεια μανιβέλας ή με την βοήθεια αλυσίδας. Στην περίπτωση όπου η χειροκίνηση γίνεται με την βοήθεια μανιβέλας, τοποθετούμε την μανιβέλα στην ειδική υποδοχή που έχει το μοτέρ και αρχίζουμε να γυρνάμε την μανιβέλα του μοτέρ οπότε το ρολό αρχίζει να κινείται σιγά-σιγά.

Πως να απασφαλίσετε το ρολό σας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος

Τα ηλεκτροκίνητα ρολά LIRITIS που είναι εφοδιασμένα με κεντρικό μοτέρ έχουν τη δυνατότητα χειροκίνησης, σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω του συρματόσχοινου του μοτέρ. Το συρματόσχοινο αυτό οδηγείται είτε εσωτερικά του ανοίγματος σε μια πλαστική κουκουνάρα είτε εξωτερικά του ανοίγματος σε ένα μεταλλικό κουτί με κλειδί (blidoor). H χειροκίνηση μέσω πλαστικής κουκουνάρας γίνεται αφού ξεβιδώσουμε την κουκουνάρα οπότε το συρματόσχοινο τραβιέται, το φρένο του μοτέρ απασφαλίζεται και το ρολό λειτουργεί χειροκίνητα.